Alles over je voicemail

Vind jij het handig dat bellers een berichtje kunnen achterlaten als jij de telefoon niet kunt opnemen? Of heb je juist een hekel aan voicemails afluisteren en wil je deze uitzetten? Op deze pagina vertellen we je alle ins en outs van de voicemail.

Voicemail aanzetten

Het verschilt per provider op welke manier je je voicemail kunt activeren. De meestgebruikelijke manieren zijn om te bellen naar 1233 of het woord “aan” naar 1233 te sms’en. Sommige providers hebben een app die je kunt downloaden om je voicemail te activeren, of je kunt inloggen op de website van je provider.

Voicemail instellen

Ook de manier waarop je je voicemail instelt verschilt per provider. Hier is de meest gebruikelijke optie wederom om te bellen naar 1233. Je kunt de gegeven aanwijzingen opvolgen om je voicemail in te stellen. Als je een welkomstboodschap wilt instellen, kun je kiezen uit de volgende opties:

  • Spreek een persoonlijke boodschap in. Je kunt er maximaal twee opnemen.
  • Een standaardbodschap waarbij je alleen je naam inspreekt
  • Een nummerbegroeting waarbij alleen je nummer wordt voorgelezen
  • Je hebt ook de optie om een tijdelijke boodschap of een afwezigheidsboodschap in te stellen.

Na het instellen van je voicemail wordt je gevraagd een pincode in te stellen om je voicemail te beveiligen. Op die manier kan niemand zomaar je voicemails beluisteren of je ingesproken bericht wijzigen.

Voicemail beluisteren

Om je voicemail te beluisteren kun je bellen naar 1233. Er wordt dan gezegd hoeveel niet beluisterde voicemails je hebt. Daarna worden ze elk na elkaar afgespeeld. Als je in het buitenland je voicemail wilt beluisteren, moet je meestal naar een ander nummer bellen. Dit nummer kun je op de website van je provider vinden.

Niet beluisterde berichten worden een aantal dagen bewaard door je provider. Beluisterde voicemails worden na 24 uur automatisch verwijderd. Vaak heb je de optie om een beluisterd bericht een aantal dagen te bewaren. Hoe dit moet wordt aan het einde van het bericht uitgelegd.

Voicemail uitzetten

Gelukkig kun je de voicemail uitzetten als je er geen zin in hebt. Als je een oproep mist krijgt de beller te horen dat er geen bericht achtergelaten kan worden. Daarna wordt de verbinding verbroken. Meestal kun je dit gemakkelijk doen door “uit” naar 1233 te sms’en. Je zult een bericht ter bevestiging krijgen. Als je deze optie niet hebt dan kun je bellen naar 1233, het keuzemenu volgen en zo op die manier je voicemail uitzetten.

Visual Voicemail

De meeste grote providers ondersteunen Visual Voicemail, al worden er soms kosten in rekening gebracht als je hiervan gebruik wilt maken. Android-toestellen kunnen deze functie inschakelen via de Voicemail-instellingen. iPhone-gebruikers kunnen in de telefoon app naar het tabblad voicemail gaan om deze functie in te stellen. Sommige providers hebben een eigen app waarin je Visual Voicemails kunt afspelen.

Hoe schakel ik mijn telefoon door?

Wanneer je niet beschikbaar bent om je telefoon op te nemen, kun je deze doorschakelen. Deze optie vind je in de instellingen van je telefoon, of je kunt het doen met behulp van doorschakelcodes. Op deze pagina leggen we je uit hoe je je telefoon kunt doorschakelen. 

iPhone doorschakelen

Je telefoonnummer doorschakelen op een iPhone doe je zo:

  1. Open “Instellingen” en ga naar “Telefoon”;
  2. Ga naar “Doorschakelen” en zet de knop aan;
  3. Voer het telefoonnummer in waarnaar er doorgeschakeld moet worden. Je nummer is doorgeschakeld wanneer je dit hebt gedaan;
  4. Je beëindigt de doorschakeling door de knop uit te zetten.

Android-toestel doorschakelen

Je telefoonnummer doorschakelen op een Android-toestel doe je zo:

  1. Open “Telefoon” en druk op de drie stippen om naar “Instellingen” te gaan;
  2. Ga naar “Meer instellingen” en daarna naar “Oproepen doorschakelen”;
  3. Onder “Spaakoproep” kun je het telefoonnummer invoeren waarnaar er doorgeschakeld moet worden.
  4. Je beëindigt de doorschakeling door in “Oproepen doorschakelen” bij “Spraakoproep” op “Uitzetten” te klikken.

Telefoonnummer doorschakelen met code

Als het doorschakelen via de instellingen van je telefoon niet lukt, dan kun je het nog doen met een doorschakel code. Dit doe je zo:

  • Doorschakelen bij geen gehoor: Voer **61*[telefoonnummer]# in en druk op de belknop. Schakel de code uit door ##61# in te voeren en op de belknop te drukken;
  • Doorschakelen bij geen bereik: Voer **62[telefoonnummer]# in en druk op de belknop. Schakel de code uit door ##62# in te voeren en op de belknop te drukken;
  • Doorschakelen als je in gesprek bent: Voer **67*[telefoonnummer]# in en druk op de belknop. Schakel de code uit door ##67# in te voeren en op de belknop te drukken;
  • Altijd doorschakelen: Voer **21*[telefoonnummer]# in en druk op de belknop. Schakel de code uit door ##21# in te voeren en op de belknop te drukken.

Bellen via 4G doorschakel codes

Als je een nieuw model hebt dan is “Bellen via 4G” vaak automatisch ingeschakeld. Het doorschakelen gaat dan op een iets andere manier. Je kunt checken of dit aanstaat door in “Instellingen” naar “Opties mobiele data” (iPhone) of “Mobiele netwerken” (Android) te gaan. Het doorschakelen doe je zo:

  • Begin de doorschakel code met één sterretje () in plaats van twee (**);
  • Schakel de code uit met één hekje (#), de doorschakelcode (61, 62, 67 of 21), en laat het laatste hekje (#) weg;

Handige tip: als je meerdere codes tegelijkertijd aan hebt staan, kun je deze in één keer uitschakelen. Voer ##002# in en druk op de belknop. Alle doorschakel codes die aan stonden zijn nu uitgeschakeld.

Direct regelen