Sim only opzeggen of overstappen

Op deze pagina beantwoorden we vragen over het overstappen naar een andere provider en het opzeggen van je huidige abonnement. Ook lichten we toe of je kan overstappen van Prepaid of abonnement met toestel naar Sim Only.

Kan ik overstappen naar een andere provider?

Ja, dat kan! Dit is alleen pas mogelijk wanneer je huidige contract is beïndigd. Heb je een maandelijks opzegbaar abonnement? Dan kun je altijd overstappen. Heb je een contract van één of twee jaar? Dan kan je pas twee tot vier maanden voor de afloopdatum een aanvraag voor een overstap doen. Sommige providers geven je ook de mogelijkheid om je huidige contract af te kopen, maar dit is vaak minder voordelig. Houd bij allebei de opties rekening met een opzegtermijn van een maand. 

Is jouw huidige abonnement niet meer gebonden aan je contract (omdat je contract al is afgelopen), dan is overstappen al meteen mogelijk. Houd wel nog steeds rekening met de opzergtermijn van een maand.

 

Sim Only Nummerbehoud

Kies je voor nummerbehoud? Dan hoef je niet zelf je huidige abonnement op te zeggen. Je vraagt nummerbehoud aan bij je nieuwe provider en die zal contact opnemen met je huidige provider. Na de afloopdatum van je huidige contract kan je nieuwe provider je nummer overnemen. Vanaf het moment dat je de aanvraag hebt gedaan voor nummerbehoud hoef je dus zelf niets meer te doen.,

 

Kan ik overstappen van een abonnement met telefoon naar Sim Only?

Ja en nee. Als je contract nog loopt dan kun je niet overstappen van een abonnement met telefoon naar een Sim Only abonnement. Je zou ervoor kunnen kiezen je contract af te kopen, maar dan ben je vaak niet per se goedkoper uit. Wanneer je contract is afgelopen is het wel makkelijk om over te stappen naar een abonnement met Sim Only. Dit kan bij je huidige provider zijn, of bij een andere provider.

 

Kan ik overstappen van Prepaid naar Sim Only?

Ja, dat kan! Houd er wel rekening mee dat je je beltegoed vaak niet mee kunt nemen of om kunt wisselen. Check de voorwaarden op de website van je provider. Als het niet mogelijk is om je beltegoed terug te krijgen dan raden we je aan om deze eerst op te maken voordat je overstapt.

 

Wanneer kan ik mijn Sim Only abonnement opzeggen?

Dit is afhankelijk van provider en het soort abonnement dat je hebt. Je kunt je abonnement altijd opzeggen wanneer je een maandelijks opzegbaar abonnement hebt. De opzegtermijn is dan een maand. De providers die maandelijks opzegbare abonnementen aanbieden zijn: Ben, Budget Mobiel, Hollandsnieuwe, KPN, Lebara, Simyo en Youfone. Ook wanneer je contract reeds verlopen is, kan je je abonnement altijd opzeggen. Houd hier ook rekening met een opzegtermijn van een maand. Wanneer je een contract van één of twee jaar hebt, is het pas mogelijk om minstens 2 maanden voor de afloopdatum op te zeggen. Weet je al 6 maanden voor de afloopdatum dat je niet wil verlengen bij je huidige provider? Dan kun je alvast een aanvraag doen om op te zeggen.

 

Hoe kan ik mijn Sim Only abonnement opzeggen?

Er zijn verschillende manieren om je abonnement op te zeggen, je kunt:

  • opzeggen door de klantenservice te bellen;
  • opzeggen door online inloggen op de website van je provider en naar je abonnement te gaan;
  • opzeggen door langs te gaan bij één van de filialen van je provider;
  • opzeggen per post.

Direct regelen